Startdatum: 4 november

Startdatum: 4 november

Het Haprotech opleidingsseizoen 2011/2012 is inmiddels weer in volle gang!

Graag informeren wij u over onze NIL opleidingen: IWS (lasspecialist) en IWP (meesterlasser).

Strategische doelen

De kwaliteit van lassen kan grotendeels gecontroleerd worden door niet-destructief onderzoek, maar de belangrijkste schakel in het volledige productieproces is solide opgeleid personeel. De taken en verantwoordelijkheden van een lascoördinator-lasverantwoordelijke worden beschreven in de vernieuwde norm EN ISO 14731 (vervangt EN 719).  

Voor lascoördinatie worden in deze norm drie niveaus vastgelegd. De lasspecialist vertegenwoordigt het eerste niveau van deze kaderopleiding. Reeds in heel wat Europese en internationale normen en Europese richtlijnen wordt verwezen naar EN ISO 14731, o.a. :

§          EN ISO 3834: kwaliteitseisen voor smeltlassen van metalen

§          Pressure Equipement Directive (PED)

§          Construction Product Directive (CPD) 

Opdrachtgevers verwijzen steeds vaker naar deze normen en stellen op die manier eisen in verband met lastoezicht (lascoördinatie). Om in de toekomst aan de normen en de eisen van opdrachtgevers te voldoen zal een bedrijf moeten beschikken over lascoördinatiepersoneel met de gewenste diploma’s en kwalificaties, en dit op alle niveaus. Door het volgen van de IWS-opleiding in overeenstemming met de IIW* richtlijnen wordt automatisch voldaan aan deze norm van lascoördinatie zoals beschreven in EN ISO 14731. (*) IIW: International Institute of Welding

Wanneer?

Er is nog geen cursus gepland, maar bij voldoende aanmelding zal dit wel gedaan worden.. 

Wij ontzorgen u met uw subsidie aanvragen!

Indien u als werkgever aangesloten bij het OOM, dan kunt u, via het OOM subsidie aanvragen. Per medewerker komt dit neer op € 1.500,00 per 2 jaar. Ook informeren wij u graag over andere subsidiemogelijkheden zoals bij het A + O fonds. Wij ontzorgen u graag en bieden u daarom kosteloos ondersteuning bij uw subsidieaanvragen.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u zich aanmelden voor deze of andere lastechnische cursussen?

Op onze website www.hetlashuis.nl vindt u het totale overzicht en onze aanmeldingsformulieren.

Uiteraard kunt u ook contact opnemen met Ad Matthijssen op telefoonnummer: 0251 - 262914

Tot ziens bij Haprotech Lasopleidingen!